Over ons

Wij zijn Marco en Mariska Haring en wij wonen in Delft.
We hebben drie dochters, Celine, Myrthe en Denise, en zijn de trotse baasjes van zes Shetland Sheepdogs. Al met al een druk, maar gezellig roedeltje.

The love of my life

Mijn liefde voor honden begon met de komst van mijn Schotse Herdershond Dandy. Ik kocht hem toen ik net achttien jaar oud was. Hij was ‘the love of my life’, maar helaas geen goede werkhond.

Twee jaar later maakte ik kennis met Annette VoordenDag van de kennel Willowditch en kwam de eerste sheltie in huis: Willowditch Daily Blue Delight. We hebben veertien jaar van haar mogen genieten.
Met de jaren zijn er meer hondjes bij gekomen en is mijn passie voor het ras groter en groter geworden.

Kleine kennel

Wij hebben er bewust voor gekozen om een kleine kennel te zijn en te blijven. Naast het fokken vind ik het heerlijk om met de honden te wandelen en te werken. Ik ben sinds 1990 lid van de K.C. Delft e.o. Daar volg ik met de honden niet alleen gehoorzaamheid cursussen, maar doe ik het liefste aan Agility en Hoopers met mijn honden.

Rasfokker

Ik ben sinds 1992 lid van de Nederlandse Sheltie Vereniging en wij fokken volgens de voorwaarden van de vereniging. Omdat ik één jaar niet in staat was om naar een fokkersbijeenkomst te gaan ben ik verwijderd van de fokkerslijst . Ik vind het wel belangrijk om de fokvoorwaarden van de vereniging aan te houden dus al onze fokteven en dekreu voldoen aan deze eisen. In 2017 heb ik mijn KK1 (Kynologische Kennis deel I, dit is een landelijk examen van de Raad van Beheer) diploma gehaald. Ik volg ook regelmatig lezingen over diverse onderwerpen

Onze pups groeien op in de huiskamer en we stoppen veel liefde, tijd en energie in de opvoeding en socialisatie van de pupjes.

De pups worden ontwormd, ingeënt, gechipt en rond 7 weken nagekeken op oogafwijkingen (volgens de ECVO). De pupjes worden verkocht met een koopcontract van de Nederlandse Sheltie Vereniging en een ziektekostenverzekering van een jaar.

Wij verkopen geen pupjes via email en vinden het belangrijk om persoonlijk kennis te maken.