Dandy

 

 

Dandy, mijn eerste hond en "the love of my life". Ik kocht Dandy toen ik 18 jaar was en net mijn eigen huisje kreeg. Hij heeft me door een hele moeilijke tijd in mijn leven heen gehopen want ik moest voor hem zorgen en hij bracht me vrolijkheid in het leven. Hij was voor mij een hond uit duizenden, een hond met humor. Ging ik zingen, dan blafte hij gezellig mee. Hij gaf je kopjes, net als een poes (ik had in die tijd ook drie poezen) en streek tussen je benen door (erg gevaarlijk bij kleine mensen). Dandy werd op 1 jarige leeftijd blind aan een oog door CEA. Hij had netvliesloslating en oogbloedingen. Als je iets veranderde in huis dan liep hij er ook tegen aan. Buiten knalde hij in z'n enthousiasme wel eens tegen een boom en later dus een keer tegen onze Sheltie Gail. Met Dandy heb ik ook behendigheid gedaan maar je moest hem altijd in de gaten houden bij de kattenloop. Meerdere keren heb ik hem op moeten vangen. Hij was gewoon een heerlijkheid !

Toen hij ouder werd kreeg hij last van z'n rug en achterhand. Steeds vaker ging hij met een achterpoot slepen. Toen het voor hem heel moeilijk werd om z'n ontlasting buiten te doen was het voor ons tijd om die moeilijke beslissing te nemen. Hij is thuis ingeslapen en we hebben hem zelf weggebracht om het voor ons gevoel, goed af te sluiten.

Dandy laat mij vele dierbare herinneringen na en het kijken naar zijn foto's brengt nog steeds tranen in mijn ogen. Tranen van vreugde en gemis......

 

 

 

Aan de hemel verrijzen sterren.

Al het leven is slechts ter leen.

Niemand zei dat het blijvend was.

Maar waar jij ook bent.

Waar ik ook ben.

Voor altijd samen

in mijn hart en iemand zei mij

dat dit blijvend is.

 

  • Klik op de foto voor een vergroting.
  • Klik op de foto voor een vergroting.
  • Klik op de foto voor een vergroting.
  • Klik op de foto voor een vergroting.
  • Klik op de foto voor een vergroting.

© 2006-2014 * Mariska Haring *